Onze visie


Als Postergemeenschap geloven we dat we er zijn om God op de eerste plaats lief te hebben. En om van de mensen om ons heen te houden als van onszelf.


Wijkwerk

Daarom willen we als Postergemeenschap er ook zijn voor de buurt. We richten ons in ons werk vooral op bewoners van het JES-gebied in Veenendaal (Jan Roeckplantsoen, Engelenburg, Schrijverspark).


Voor de buurt willen we proberen positieve dingen te doen. We geloven dat het Gods bedoeling is dat mensen kunnen opbloeien en recht gedaan worden. Dat betekent dat we in overleg met en op verzoek van buurtbewoners en organisaties activiteiten aanbieden. Bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding voor kinderen op de basisschool. Of taalles voor immigranten.


Dit werk in de buurt gaat uit van de stichting 'Hart voor JES' (in oprichting). Deze stichting werft fondsen en zet vrijwilligers in om dit opbouwwerk in de buurt te kunnen doen.


Samenkomsten

Als Postergemeenschap komen we op zondag samen rondom de Bijbel. We zijn aangeraakt door de God van de Bijbel en willen Hem graag telkens beter leren kennen. In de goede boodschap over Christus weten we ons door God aangesproken. Zinloosheid, schuld, dood en ellende hebben niet het laatste woord, maar Christus heeft die machten overwonnen! Die goede boodschap maakt dat we totaal anders in het leven zijn komen te staan.


Goede boodschap

We kunnen die goede boodschap niet verstoppen, maar willen hem delen met iedereen die daar belangstelling voor heeft. Daarom zijn onze zondagse samenkomsten bewust laagdrempelig, open, en gastvrij voor nieuwe bezoekers. Kinderen van de basisschool zijn heel erg welkom op de Posterkinderclub, waarop we iets vertellen uit de Bijbel, knutselen, wat eten en drinken en het gezellig hebben.